Kategóriák
Aftercup Debrecen Retro

Egy kehelynyi Tihany Debrecen belvárosában

Nemrég posztoltuk a közösségi oldalainkra, hogy ezen a nyáron Tihanyban is jártunk. Aki már járt ott vagy hallott róla tudja, hogy ott szinte minden levendulás – még a fagylalt is.

A Tihanyban elfogyasztott levendulás fagyi után eszünkbe jutott, hogy nálunk Debrecenben is működik egy Levendula fagyizó, így egyértelműen hozzájuk vezetett az utunk ahogy hazaértünk.


Levendula Kézműves Fagylaltozó

Merthogy ez az üzlet pontos neve. Na de lássuk dióhéjban mit érdemes tudni róluk. Sokan nagyon szeretik ezt a fagyizót, előszeretettel választják. Emlékezz csak vissza arra a kígyózó sorra, ami minden szezon elején, nyitáskor látható a kis lila üzlet előtt.

Kézműves fagylaltjaik hatalmas választékban és elsőre nagyon szokatlan, különleges ízvilággal érhetőek el. Na de mit értünk különleges alatt? Van például rózsás ízű fagylalt, melyben tényleg valódi rózsa darabok is vannak a finom íz és a rózsa illat mellett. És ez még csak egy példa volt!


Ezt kértük mi

Már ott helyben fel kellett írnunk, hogy mit is kértünk annyira egyedi dologról van szó. A négy íz pedig:

  • Tihanyi camambert
  • Csokis keksz
  • Rózsa
  • Fehércsokis eper

Mondanunk sem kell, hogy a Tihanyban megtapasztalt pozitív élmény szerencsére Debrecenbe is elkísért minket, imádjuk mindkét üzletüket!


Mentes információk

A Levendula fagyizó egyik különlegessége, hogy minden íznél találni egy kis táblát, melyen nem csak az adott fagyi neve, hanem az adott íz allergén információi is megtalálhatók. Ha tájékozottabb szeretnél lenni, kérdezősködj bátran a személyzetnél, biztosan tudjuk, hogy segíteni fognak.


Ne tévesszen meg a műanyag kanál

Hiszen az nem is olyan műanyag! Hatalmas meglepetést okozott számunkra, hogy az elviteles papír pohárkához biológiailag komposztálható műanyagból készült kanalakat kaptunk. Az ilyen típusú műanyagok megfelelő körülmények között 1-2 év alatt is képesek lebomlani. Bár a Levendula fagyizó nem kávézó, a különleges környezetbarát megoldás miatt úgy döntöttünk, hogy őket is felvesszük az Ökokávézó listánkra.


Egy adag fagyi 300 forint

Ami nem is sokkal több egy hagyományos fagyi árától. Mi az Aftercupnál úgy gondoljuk, hogy egy ilyen minőségű kézműves fagylalt megéri azt a 300 forintot és olyan üzletről van szó, ahová legalább egyszer érdemes benézni.