Kategóriák
Aftercup Debrecen Retro

A kávézó, amelynek 10 pontot adtunk

2020 júniusától kezdve Instagramon bevezettük az 1-től 10-ig rendszert posztjainknál, ami tulajdonképpen átfogóan jellemzi az adott kávézót. Eddig “csak” a 9 volt a legmagasabb értékelésünk, azonban úgy gondoljuk, a Vintage World megérdemel most egy 10-est. Mondjuk és mutatjuk, hogy miért!


A hely, ami mindig kicsit másmilyen

Eddig akárhányszor jártunk a Vintage World-ben, valamit mindig változtattak az egyébként is eléggé látványos kávézó elrendezésén. Ez ezúttal sem volt másképp, persze jó értelemben. Nagyon ügyelnek az összképre, a rendre és a tisztaságra. Gyönyörű, vintage-stílusú, “fehér színű” kávézó, ami ha nem is hiánypótló de mindenképpen említésre méltó egyediség Debrecenben.


Ahol a vendég valóban vendég

Sokszor említettük már, illetve a közösségi oldalakon is sokat olvasni a Vintage World vendégcentrikusságáról. Az embert belépéskor köszöntik és ét-, itallappal fogadják őket. A személyzet készségesen segít a választásban is, sőt a mentes információkról is érdemes kérdezni őket. És ami talán a legjobb: azt kapod, amit rendeltél legalább olyan minőségben, mint ahogy azt rendeléskor elképzelted. Vagy talán még jobban!


Mintha egy másik világba lepnél be egy órácskára

Rengetegféle étel és ital közül választhattok attól függően, hogy éppen éhesek vagytok vagy inkább csak reggeliznétek, bruncholnátok, esetleg kávéznátok vagy sütiznétek egyet. Az étlap/itallap mellett pedig érdemes felnézni a Vintage World Instagram oldalára is, hiszen ott is találtok plusz dolgokat. Mi is így jártunk például a levendulás tonikkal. Igen, levendulás tonik!

Talán az egyik leglátványosabb italt láthatjátok most az oldalunkon, a Vintage World Levendulás tonikját, ami látványra bármelyik fancy koktéllal vetekszik. Külön pozitívum, hogy háromféle tonikot is tartanak és a vendég választhatja ki, melyikkel is kéri az italt. Akik szeretik a tonikot és a levendulát, számukra ez bizony kihagyhatatlan darab!


Egyedülálló Francia stílusú konyha

Sokszor ettünk már náluk és ezt a jó szokásunkat most is megtartottuk.

A fotón egy ínyenc salátát láthattok, azonban már korábban is kóstoltuk a salátáikat és még sok mást is:

Nem vagyunk nagy gasztroblog, mi inkább a kávés-italos részét nézzük a dolgoknak, de eddig még minden alkalommal nagyon finomnak találtuk a fogásaikat, bármiről is legyen szó.


Ezúttal sem maradt ki a kávé

Egy egyszerűbb Iced lattét rendeltünk és valóban egy jeges lattét kaptunk, pont úgy, ahogyan azt kell: kávé, sok hideg tej és jég.

Ja és még valamit ki kell hangsúlyoznunk. Ugye ti is látjátok a képen a fém szívószálat? Mondanunk sem kell, hogy a Vintage World az új Greencup by Aftercup jóvoltából bekerült az “Ökokávézó” listába. A környezet védelme ezekben az években a legfontosabb és nagyra értékeljük az ilyen jellegű törekvéseket!


Ez bizony egy 10-es

Reméljük ebből a kis összefoglalóból nagyjából át tudtuk adni, mennyire egyedi és különleges kávézóról van szó. Sok mindent lehetne mesélni, de ezt élőben is látni kell. Nem debreceni nézőinknek pedig azt üzenjük, hogy ha nálunk járnak, ide is nézzenek be!

Az összegzőnk egyenesen az Instagramról:

A Vintage World összességében a drágább debreceni vendéglátóhelyek egyike, azonban úgy gondoljuk, hogy az árak mellé valódi minőség is párosul.