Kategóriák
Aftercup Debrecen Retro

Az eddigi legjobb kávé alternatíva

Koffein, glutén és laktóz érzékenyeknek is ajánljuk az italt, ami olyan mint a kávé de mégis teljesen más. Ez az ital a Kurkuma latte, vagy ahogy sok platformon nevezik, az „Aranytej”. A kurkuma egy jellegzetesen fűszeres ízű gyógynövény amely elsősorban keleten elterjedt. Hatását tekintve nagyon egészséges dologról van szó. Elsősorban antioxidáns hatása miatt szokták emlegetni, de jó gyulladáscsökkentő és emésztés segítő is egyben. Jótékony hatással van az agyműködésre is.

Maga a kurkumás latte nagy ívben elkerülte kis hazánkat pedig már tavaly, tavalyelőtt óta létező kezdeményezésről van szó. Ha az instagramra beírjátok a kurkuma latte kifejezést rengeteg fotót láthattok az italról.
Magyarországon sajnos ez gyakorlatilag egy nem létező dolog, de az amerikai/ázsiai kávézókban ahol ajánlják ezt az italt rendkívül sokan választják inkább ezt kávé helyett.
Így készítsd el házilag:

  • Kurkuma (1-2 teáskanálnak megfelelő mennyiség) lehet nyers vagy tartósított is
  • Gyömbér reszelék (1-2 teáskanál)
  • Bors (1 csipet)
  • Tej (2-3dl) laktózérzékenyeknek a kókusztejet javasoljuk a laktóztartalmú helyett.
  • Ízlés szerint adhatunk hozzá 1 evőkanál mézet és plusz kókuszolajat is.

A lényeg, hogy a kurkumát, a gyömbért a tejjel együtt melegítsük, a borsot melegítés közben, a többit pedig a végén adjuk hozzá. A „melegítés” kifejezés nem véletlen, hiszen lassan kell főzni.
A kurkumát érdemes bioboltokban beszerezni.

Jogi asszisztens: a feltöltött fényképek nem saját felvételek, a felhasználásuk kizárólag példa értékű!