Kategóriák
Aftercup Debrecen Retro

Találd ki a VIZET!

Sokan foglalkoznak mostanában Magyarország új “okosvizével” így mi is vállaltunk egy tesztet róla. Ahogy már megszokhattátok tőlünk mi elsősorban az íz szerint szemlélődünk az italok között így ezt a tesztet is íz alapján készítettük el. A célunk az volt, hogy leteszteljük: vajon tényleg megéri-e az árát illetve, hogy különbözik-e valamiben más márkájú termékektől. Két kamerán és három poháron kívül szinte semmi mást nem használtunk.

Tulajdonképpen vettünk 3 mintát: egy csapvizeset, egy smartwater-eset, illetve egy másik forgalomban lévő ásványvizet. Mindhárom pohár kapott egy számot és egy kis keverés után a kóstolás jött. Ahogy az eredeti illusztráció is mutatja az alábbi jellemzőket írtuk a minták cetlijére:
#1 minta – semleges, lágy, édeskés
#2 minta – fémesebb
#3 minta – semleges, meghatározó

A mintákat nagyjából így tudnánk összegezni: A cél az volt, hogy eltaláljuk melyik pohárban van a Smartwater, viszont meglepő módon ez nem sikerült. Talán furcsa, de minden pohár különbözött a másiktól. Kevésbé meglepő viszont az, hogy a csapvíz fémes ízével hamar kitűnt a többi minta közül. A maradék két minta közül nehezebb volt választani, de a következtetés így is levonható: a Smartwater inkább forrásvízre emlékeztet lágy de ugyanakkor meghatározó ízével. Valamilyen szinten tényleg igaz a “tiszta, friss víz” jelző illetve az is, hogy az éppen tökéletes ásványi anyag mennyiségre törekszik a gyártó.

Az íze tehát – ahogy fentebb is írtuk – leginkább forrásvízhez hasonlít. Lágy de mégis nyersebb. Olvastunk kommenteket a cég oldalán, sokan csapvízhez hasonlítják. Nem tudjuk milyen víz jön abból a csapból, de szívesen cserélnénk. A nálunk vett debreceni mintában ugyanis feltűnő fémes íz érezhető és egy sokkal durvább ízvilággal jellemezhető mint a Smartwater palackban lévő víz. Az üvegen leírják, hogy egy speciális desztillálási eljárással készült, igy érdemelhette ki a rajta lévő “felhők ihlették – okos, mert okosan készült” mondatot.

Az üveg letisztult, barázda mentes illetve további érdekesség, hogy 0.6 literes mindezt úgy, hogy nem sokkal nagyobb mint a szokásos fél literes kiszerelés.

Tulajdonképpen három szembetűnő hátrányról szeretnénk beszélni.
1. Drága – jóval drágább, mint amit a legtöbb vásárló adna érte.
2. A borítást kialakító matricák fixen hibásan vannak felragasztva.
3. A cég nem írja le pontosan mi és mennyi van a vízben.

Összességében egy jó termékről van szó. Ha csak az ízét tekintjük tényleg frissítő és kellemes érzés fogyasztani. Néhány alkalommal mindenképp érdemes költeni rá, de úgy véljük hosszú távon leváltható bármilyen más vezető ásványvíz cég italával.

Néhány fotó a debreceni szennyvíztisztítóról

Elmondásuk szerint a debreceni ivóvíz megfelelő mértékben tiszta, hiszen több fázisból álló tisztítást végeznek egy hatalmas területű telepen!